Skip to main content

Budweiser – 2018 FIFA World Cup™️

Influencer Marketing Campagne

Opdracht

Experiential Marketing Agency WINK heeft YolanPost.com gevraagd om een influencer strategie te ontwerpen voor de Bud Studios: Budweiser’s influencer en creators hub in Moskou tijdens ’s werelds grootste internationale voetbal event ‘2018 FIFA World Cup”.
De belangrijkste challenges voor Budweiser was:

“Hoe krijgen we de juiste content creators naar de nieuwe – en nog onbekende- BUD Studios? En hoe genereren we zoveel mogelijk earned content voor Budweiser?”.

Daarnaast was de BUD Studios gedurende vier weken geopend en moest deze continu gevuld zijn met de influencers die resoneren met het Budweiser merk.

Challenge accepted!

Concept

Het uitgangspunt om deze challenges op te lossen was alsvolgt:

Creeër een ruimte met unieke ‘instagrammable’ scenes, welke influencers kunnen ervaren en waar zij zelf een logisch onderdeel van kunnen zijn. Deze ervaringen moeten episch en ‘once-in-a-lifetime’ zijn, zodat influencers deze graag delen met hun following.

Om de influencer campagne te kickstarten is er voor gekozen om een aantal ambassadeurs te selecteren, om social buzz te maximaliseren aan het begin van het evenement. Vervolgens werd de ambassador content geamplificeerd naar andere content creators en influencers die zich in Rusland bevonden.

Resultaten

Meer dan 18 miljoen earned impressions, 1500% meer impressies dan de benchmark.

350.000 organic engagement, 10x meer engagement dan de benchmark.

Deze resultaten bevestigen dat onze hypothese correct was: unieke ‘once-in-a-lifetime’ ervaringen creeëren zorgt voor een enorme boost in earned media in influencer campagnes.

Client
Year

2018

Deliverables
  • Influencer Marketing Strategie;
  • Influencer Selectie;
  • Influencer Outreach Begeleiden;
  • Design & Development Campagne Website;
  • Design Influencer Invites.
Content
BUDWEISER - FIFA World Cup Aftermovie
Influencer Post #1
Influencer Post #2
BUD Studio - Campaign Website

“Light Up The World.

– Budweiser