Skip to main content
https://www.youtube.com/watch?v=nxepo1W0qBc

ID&T – Amsterdam Open Air 2017

Hét Fashion Forward Festival van Nederland.

Opdracht

ID&T heeft YolanPost.com gevraagd om na te denken over een marketing strategie voor stadsfestival ‘Amsterdam Open Air’.

De belangrijkste doelstellingen waren om de 40.000 festival tickets uit te verkopen alswel de festivalcampingtickets. Ook was het belangrijk om méér Amsterdammers te trekken voor het festival, om het stadse en authentieke karakter van het festival te behouden.

Tenslotte: Amsterdam Open Air is al jaren een succesvol festival, maar is qua concept nagenoeg onveranderd gebleven. De centrale vraag die opgelost moest worden in het transitiejaar was: “Hoe blijft  Amsterdam Open Air een actueel en future proof festival?”.

Concept

Één van de belangrijkste inzichten was:

De consument communiceert het meest over Amsterdam Open Air vóórdat het evenement daadwerkelijk aanvangt.

Meer dan de helft van de pre-event buzz vindt plaats voor het begint van het festival. En veel van de positieve drivers van deze festival conversaties zijn te categoriseren als ‘verwachtingsvol’, bijvoorbeeld: aankondiging van start verkoop tickets (3%) of de opwinding rondom het releasen van de line-up van een event (39%).”

Voor de marketingstrategie van Amsterdam Open Air 2017, hebben we al deze positieve ‘conversation drivers’ geïdentificeerd en daar de content- en communicatie op afgestemd per ‘buyer persona’.

Voor het eerst in de historie van het festival hebben we een ‘Digital Only’ én Influencer campagne opgezet, zodat we exact konden bepalen welke persona welke boodschap te zien kreeg en hen konden overtuigen om een ticket te kopen.

Resultaten

Record verkoop van ‘Early Birds & Weekender’Pre-sale, binnen 8 minuten uitverkocht;

Record verkoop Weekenders, binnen twee maanden uitverkocht, circa twee maanden vóór voorgaande record uitverkoop moment.

Record verkoop van dagtickets, binnen drie maanden uitverkocht, circa twee maanden vóór voorgaande record uitverkoop moment.

Een paar dagen voor #AOA17 zoeken circa 8.000+ personen nog een festival ticket via ticketswap.

Met persaandacht van: Het Parool, Parool – PS, RTL Boulevard, NOS,&C, is meer dan €100.000+ aan earned mediawaarde gegenereerd. Dit is exclusief een honderdtal earned media posts van influencers.

Amsterdam Open Air 2018

Door de enorme gegenereerde vraag naar festival tickets in 2017, zijn alle tickets voor Amsterdam Open Air 2018 binnen een paar uur uitverkocht.

https://www.youtube.com/watch?v=GuXJbneulYo
Client
Year

2017

Deliverables
  • Doelgroep Analyse;
  • Concurrentie Analyse;
  • Media Onderzoek;
  • Marketing Strategie;
  • Influencer Strategie;
  • Brand Partnerships.
Content
Teaser - Amsterdam Open Air 2017
Recap - Memories of June 3rd
Recap: Memories of June 4th
Metro Nieuws: "Probeer het niet via de bosjes.."
Anna Nooshin @ Amsterdam Open Air 2017

“Inspire. Create. Experience.

– Amsterdam Open Air